Általános tudnivalók a bevándorló vízumokról

(Utolsó frissítés: 2015-10-30)

 • Kérdést szeretne intézni a National Visa Center-hez (NVC)? Az NVC egy új és nyilvános online űrlapot vezetett be, hogy gyorsabban választ adhasson az ügyfeleknek. Az Amerikai Vízumok weboldalonérhető el ez az űrlap.
 • Saját vízumügyükre vonatkozó specifikus kérdéseiket ügyfeleink elküldhetik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
 • Nem-bevándorló és bevándorló díjak bizonyos vízumkategóriákban 2014. szeptember 12-től változnak. A kérelmezőknek azokat a díjat kell befizetniük, amelyek azon az adott napon érvényesek, kivéve a bevándorló vízumok kiadásának díját, amelyeket helyileg, a NVC-nél fizetnek. Ezekben az esetekben a számlázási nap számít. A csökkenő díjakat nem lehet visszaigényelni. Ha 2014. szeptember 12. előtt fizettek, és a díj csökkent, nincs mód visszatérítésre. További információ a vízumdíjakról (angol nyelven)
 • Gyors link: Hogyan készülhetnek fel a vízuminterjúra a Diversity Program nyertesei?
 • Figyelem! Az USA Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) az Egyesült Államokba utazók fokozott biztonsági ellenőrzését jelentette be.(2014. július 6.)

Hogyan kapja meg vízumát?

Amennyiben bevándorló vízumkérelme jóváhagyást nyer, vízuma bekerül az útlevelébe, majd futárszolgálattal elküldjük Önnek útlevelét és kész vízumcsomagját, külön díjazás nélkül. Még az időpontja előtt legyen szíves regisztráljon a Vízuminformáció és Időpontok weboldalon, hogy vízumát és okmányait megkapja. Kérjük, regisztrálja (adja meg) címét még az interjú előtt. Amennyiben Ön ezt nem teszi meg, akkor később kapja meg vízumát.

Mi a bevándorló vízum?

Bevándorló vízumra van szüksége minden egyes személynek, aki állandó tartózkodásra kíván belépni az Egyesült Államokba, tekintet nélkül arra, hogy ott szándékában áll-e munkát vállalni vagy sem.

Vízumkategóriák

Az Egyesült Államok törvénye négy általános kategóriában teszi lehetővé bevándorló vízum kiadását:

 1. Közvetlen hozzátartozók:
 2. Rokoni kapcsolat alapján bevándorlók
 3. Munkavállalás alapján bevándorlók
 4. Diversity bevándorlók 
  (Diversity Immigrant Visa Program, mely úgy is ismert mint vízumlottó vagy zöld kártya lottó).
  Hogyan készülhetnek fel a vízuminterjúra a Diversity Program nyertesei?

Speciális bevándorlók

Lehet, hogy szülője révén jogosult amerikai állampolgárságra?

Egy gyermek bevándorló vízumkérelme csak akkor folytatható le, ha a gyermek nem jogosult amerikai állampolgárságra. További információért látogasson el a "Lehet, hogy jogosult amerikai állampolgárságra a szülei révén?" oldalunkra.

Hogyan érheti el a Bevándorlási Osztályt

Cím:

Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége
Bevándorlási Osztály
1054 Budapest
Szabadság tér 12.

Időpont alapján történő ügyfélfogadás: A rokoni kapcsolat alapján és a munkavállalói vízumkategóriákban minden időpontot a Nemzeti Vízumközpont jelöl ki. A Diversity programban résztvevők számára a vízuminterjú időpontját a Kentucky Consular Center határozza meg. Minden egyéb esetben, beleértve az információs csomag iránti kérelmet folyamatban lévő ügyekben, a vízum/útlevél/dokumentumok felvételét, hiányzó okmányok pótlását, lemondást az állandó lakos státuszról vagy utazási engedély (boarding letter) igénylését, kérjük, látogasson el aVízuminformáció és Időpontok weboldalon a Kapcsolat oldalra és küldjön e-mailt.

Ki van online...

Oldalainkat 69 vendég és 0 tag böngészi