MUNKAVÁLLALÁS ALAPJÁN BEVÁNDORLÓK

(Utolsó frissítés: 2015-10-30)

Általában egy egyéni állásajánlat szükséges egy amerikai munkaadótól ahhoz, hogy valaki bevándorlási jogosultságot szerezzen a munkavállalók kategóriájában.

  1. Kiemelkedő képességű dolgozók: Azon személyek, akik kiemelkedő képességgel rendelkeznek a tudomány, a művészet, az üzleti élet, vagy a sport területén; hírneves professzorok és kutatók; és bizonyos multinacionális cégek végrehajtó testületének és igazgatóságának tagjai.
  2. Különböző hivatások képviselői: Magas tudományos fokozattal rendelkező szakemberek, valamint kivételes képességgel bíró személyek a tudomány, a művészet, vagy az üzleti élet területén.
  3. Szakemberek, szakmunkások és szakképzetlen dolgozók: Felsőfokú képzettséggel rendelkező szakemberek, legalább kétéves szakmai gyakorlattal rendelkező szakmunkások, és egyéb olyan szaktudással rendelkező dolgozók, amelyben hiány van az Egyesült Államokban.
  4. Speciális bevándorlók: Bizonyos egyházi dolgozók, papok, bizonyos nemzetközi szervezetek alkalmazottai és azok családtagjai, valamint az Egyesült Államok Kormányának jelenlegi és volt alkalmazottai, akik legalább 15 év szolgálati idővel rendelkeznek, és azok családtagjai.
  5. Befektetők: Azon személyek, akik legalább tíz, rokoni kapcsolatban nem lévő személy számára létesítenek munkahelyet azáltal, hogy tőkét fektetnek be egy új vállalkozásba az Egyesült Államokban. A befektetett minimális tőke általában egymillió dollár, a munkanélküliség arányától függően az adott földrajzi területen.

További információért kérjük, látogasson el az USA Külügyminisztériuma honlapján az "Employment-Based Immigrant Visasoldalra.

Forrás: Egyesült Államok budapesti nagykövetsége

Ki van online...

Oldalainkat 72 vendég és 0 tag böngészi